15:00

Umeå FC Akademi

Referat: Ohtana/Aapua FF - Umeå FC Akademi

På Riavallen spelar Ohtana/Aapua och Umeå FC Akademi 1-1 (0-0)
OA inleder bra och i den 3:e minuten kommer Johannes Pekkari loss från mittplan men får inte riktigt med sig bollen och en försvarare hinner upp honom. Tre minuter senare nickar Adam strax utanför från ganska bra läge. I den 10:e minuten frispelas Johannes och fri med målisen skjuter han en bredsida som målvakten får foten på och styr bollen utanför stolpen. Umeås första chans kommer i 12:e minuten när Viktor Kamf får skottläge från 16 meter men rakt på Felix. Fem minuter senare upprepas situationen när Akademiska skjuter rakt på Felle. Umeå tar nu alltmer tag i taktpinnen och rullar boll där OA får inrikta sig på att försvara sig. I den 23:e minuten spelar sig Umeå fram på vänsterkanten och inspelet når Viktor Kamf som från utmärkt läge sätter bollen utanför Felles högra stolpe. Sista tio av halvleken kommer ändå OA tillbaka och har lite mer boll och vi är nöjda när pipan ljuder för halvtid och resultatet är fortsatt 0-0.

Andra halvlek inleds lite lugnare och det är jämnt under inledningskvarten. OA har ett läge när Anders Palo är ren inne i straffområdet men missar lite i bollmottagningen och chansen rinner ut i sanden. Efter den jämna inledningen börjar Umeå äga mer boll och i den 73:e minuten får man en hörna som nickas mot ena stolpen där Liam står och nickar bort bollen men den går till Umeås Yoel Embaye som får på ett markskott som letar sig in vid Felles vänstra stolpe till 0-1. Just då kändes det att poängen gled oss ur händerna men grabbarna spottade i nävarna och skapar ett bra kvitteringsläge när Hector snor bollen på mittplan och har Borri med sig i kontringen mot två försvarare, Hector satsar på skott som blockeras. I den 82:a minuten får OA en frispark på Umeås planhalva som Hector lyfter mot straffpunkten där Adam når högst och nickskarvar bollen via ribban till 1-1. Sista minuterna händer inte så mycket förutom en halvchans för Akademiska där skottet går i burgaveln. Matchen slutar 1-1.

Sett över 90 minuter gör OAFF en bra premiär mot ett bollskickligt Umeå Akademiska. Stora delar av matchen äger Umeå mer boll men OAFF:s defensiv är stark och Umeå har svårt att komma till dom riktigt vassa lägena. OAFF gör en suverän insats i försvaret där samtliga förtjänar överbetyg, det extra plusset går till Johannes Ylipää som kommer in efter paus och gör flera viktiga brytningar samt till Felix Pekkari i målet som var alert vid några utrusningar. Mittfältet slet kopiöst mot ett bollrullande UFC och plussen går till Johan Svanlöv och Hector Garcia. Offensivt var Adam Zingmark en av planens absolut bästa spelare och målet var ett klassmål med huvudet. I Umeå plussar vi för mittfältaren Max Wolf-Watz och anfallaren Victor Kamf. Domaren Oskar Nilsson gör en bra match även om sex gula kort var lite väl mycket i en juste tillställning,
Hörnor: 5-5, Gula kort: 3-3
Laget: Felle - Liam, Mäki, Palo, Nils - John, Svanlöv, Hector, Joel H (ut 46) - Borri, Adam
Ers: Kotten (in 46), Abdul, Younes, Elias P, Elias Y, Bosse